donderdag 8 maart 2012

Danta Bai (deel 2)


Van zaterdag 3 maart tot en met maandag 5 maart zijn we met z'n allen voor de tweede keer naar Danta Bai geweest. We vonden het daar zó mooi dat we besloten om dat tripje nog eens over te doen. 
Na een rit van 3 uur met het busje, kwamen we aan. We  hingen onze hangmatten op en genoten van een lekkere maaltijd. 

In de namiddag zijn we gaan raften, héél leuk! Eerst was het even zoeken om de manier te vinden waardoor we samen goed vooruit geraakten. Na een tijdje had iedereen door hoe we moesten peddelen en daar gingen we over de stroomversnelling. Tussen al het peddelen door hebben we een duik genomen in de rivier. ZALIG om te zwemmen in het midden van de rivier tussen al de mooie natuur!
Yanka en ik klaar om te raften.

De stroomversnelling!

Met z'n allen het bootje verplaatsen naar de rivier.
We waren deze keer niet alleen in Danta Bai. Er waren nog 3 andere groepen en in totaal waren er ongeveer 40 studenten uit België en Nederland. Enkele jongens uit Danta Bai hebben muziek gemaakt en wij hebben er op gedanst. 

Zondag zijn we met een korjaal gaan varen over de rivier. Op een andere mooie plek in het midden van de rivier, sprongen we in het water. We moesten ons laten meedrijven met de stroom om terug te geraken naar Danta Bai. Genieten van de zon, de stroomversnelling en je mee laten drijven = ZALIG!

In Danta Bai heb ik twee keer een kampgevoel gehad. Het water van de douches was op dus moesten we ons gaan wassen in de rivier. En er was een vuurtje gemaakt waar we gezellig samen rond zaten. Danta Bai is toch ook een stukje kamp hoor!

Zondagavond zijn we in het donker gaan varen met een korjaal over de stroomversnelling. We waren op zoek naar Kaaimannen. Maar omdat het water heel hoog stond, was de kans heel klein om er één te vinden. Kaaimannen komen op rotsen zitten en vele van de rotsen stonden onder water. Het werd een fijn boottochtje in het donker.
Nadien zijn we gaan wandelen met Donald, een lieve man die werkt op Danta Bai en de verantwoordelijke van de kabelbaan (zie Danta Bai deel 1), om Kaaimannen te spotten. Hij bracht ons naar een plekje met water en rotsen in de hoop dat we er daar één zouden zien. Helaas hebben we er geen gezien. We liepen nog een stukje verder maar ook daar zagen we geen Kaaimannen. Tja... dit zal voor een volgende keer zijn maar toch hebben we een flinke avondwandeling gehad.

Maandag hebben we samen met enkele jongens uit Danta Bai geprobeerd om Pirana's te vangen. Ze hadden geen zin om te bijten dus werd het zwemmen en zonnen. 
De jongens wouden met ons op de foto.


 Danta Bai was een rustig en relaxed weekendje in stralend zonnig weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten