maandag 16 april 2012

Afscheid, dolfijnen en bier!

Dag vrienden,


Donderdag 5 april begon de paasvakantie in Suriname. Tijd dus om nog meer van Suriname te ontdekken!


Ik zeg u geen vaarwel mijn vriend...
Aan het begin van de vakantie moesten we afscheid nemen van onze super leuke vrienden: Charlotte, Kris, Yanka, Anouk, Jasmine en Ilona. Zij hebben 3 fantastische maanden gehad in Suriname. Maar aan alle mooie liedjes komt een eind. 
Een fantastische groep!

Om hen een mooi afscheid te geven, hadden Stijn, Tina, Hanne en ik een verrassingsbrunch georganiseerd in de Palmentuin te Suriname. We hebben lekker gegeten en samen het spelletje 'Ninja' gespeeld. Het was héél fijn maar ook héél raar.
Het verrassingsontbijt!

Spelletje 'Ninja' in de Palmentuin.


Na de brunch wandelden we naar het I Love Su-beeld. Daar hebben we nog enkele leuke groepsfoto's genomen ter herinnering aan de mooie tijd in Suriname.
Met z'n allen bij I Love Su.
Aan alle mooie liedjes komt een eind...
Dolfijnen-Commewijne-Nieuw AmsterdamVrijdag 6 april heb ik samen met mama, papa en Tina de Commewijne-tour gedaan. Met een bootje vertrokken we op de Surinamerivier op zoek naar dolfijnen. We keken goed rond en zagen verschillende dolfijnen in het water.
Na het spotten van de dolfijnen, bezochten we een oude plantage 'Rust en Werk' in Commewijne. Vroeger was het een koffieplantage en nu is het een dorpje met een boerderij. We hebben wat rond gewandeld en lekker Surinaams gegeten. Het weer was ons niet zo goed gezind en in de gietende regen stapten we terug in ons bootje richting Nieuw Amsterdam. Nieuw Amsterdam is een oud fort van Suriname. We bezochten het openluchtmuseum en luisterden naar de interessante informatie van onze gids.
De tijd zat erop en we moesten weer naar huis. 



PARBO BIRI, dat n'a BIRI!
Donderdag 12 april bezocht ik samen met mama, papa, Stijn, Hanne, Tina en nog anderen de Surinaamse Brouwerij. Deze brouwerij brouwt het bekendste bier in Suriname 'PARBO bier'. We kregen een rondleiding doorheen de brouwerij. Papa was in nopjes! Na de rondleiding kregen we de kans om de lekkere bieren te proeven. Mmm... het smaakte! 
Verschillende soorten Parbo Bier.
Nog een groepsfoto bij het logo en onze uitstap zat er weer op.
Stijn, Tina, Hanne, papa, mama en ik bij het logo van Parbo Bier.

Om de vakantie van mama en papa in schoonheid af te sluiten, zijn we met z'n allen iets lekkers gaan eten in 'De Waag', een lekker Italiaans restaurantje in Paramaribo. Het was heel gezellig en we hebben heel lekker gegeten.
Samen lekker eten in 'De Waag'.
Rond 17.00 uur was het moment aangebroken om weer afscheid te nemen van mama en papa na twee leuke en drukke weken. Het viel toch eventjes zwaar maar dankzij mijn vrienden vergat ik het gemis snel. 


Nu nog genieten van de vakantie om er daarna weer goed in te vliegen met de stage!


Tot snel!


Lien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten